Форум Чуйківки

Теми для публікацій та розмов


Політика і влада
14 грудня 2010 / kursiv

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

/ kursiv Тема: Політика і влада

Місце народження, освіта.Народився в Єнакієвому Донецької області в родині робітника. Освіта – вища. Закінчив Донецький політехнічний інститут (з кваліфікацією «інженер-механік») та Українську академію зовнішньої торгівлі.Магістр міжнародного права.

Помилки молодості. Має у своїй біографії дві судимості – за грабіж (в 1967 році) і нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості (у 1970 році). Офіційно вважається, що судимості давно зняті. Хоча сам В. Янукович у своїй автобіографії, написаній перед першим призначенням на посаду Прем’єр-міністра України, як повідомляли ЗМІ, про них згадав.

Кар’єра. Трудову діяльність розпочав у 1969 році. Працював газівником Єнакіївського металургійного заводу, автослюсарем, механіком автопідприємства. Протягом 20 років працював на керівних посадах – був генеральним директором виробничих об’єднань «Донбастрансремонт», «Укрвуглепромтранс» та Донецького обласного територіального об’єднання автотранспорту.

У серпні 1996 року В. Януковича призначено заступником голови, а ще через місяць – першим заступником голови Донецької облдержадміністрації. З травня 1997 року по листопад 2002-го обіймав посаду губернатора Донеччини. Був депутатом Донецької облради. З травня 1999 по травень 2001 р.. В. Янукович – голова облради за сумісництвом.

Презідентсво. Незважаючи на пенсійний вік, він міцний і бадьорий і, закриваючи очі на пошкоджене у грі в теніс коліно, мріяв про реванш над своїми політичним супротивниками. Надії ці зовсім не були не утопічні і безпідставні. Згідно з рядом соціологічних опитувань на тему «кому бути наступним Президентом?», Пальму першості стабільно ділили В. Янукович і лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Причому частенько «регіонал» опинявся на півкорпуса попереду. У 2010 році В. Янукович виграв президентські вибори, випередивши в другому турі Ю. Тимошенко на 3,48%.

Після обрання Президентом поступився посадою голови партії Миколі Азарову, сам же став почесним головою ПР.

Нагороди, звання. В. Янукович – кавалер орденів «За заслуги» трьох ступенів, заслужений працівник транспорту України, відзначений іншими державними нагородами, в тому числі іноземними.

Почесний голова Партії регіонів – доктор економічних наук і професор (на виборах Президента у 2005 р. кандидат Янукович завдяки цьому званню став героєм гучного курйозу – після того, як в автобіографії написав слово «професор» з двома літерами «ф» і допустив в тексті більше десятка інших помилок). Він також дійсний член Академії економічних наук України, член Президії Національної академії наук України.

Сім’я, хобі. Одружений, дружина Людмила Олександрівна – домогосподарка.Має двох синів. Старший – Олександр – лікар-стоматолог. Молодший – Віктор (1981 р.н.) – народний депутат України V та VI скликань від Партії регіонів.

Серед захоплень Президента – спорт (великий теніс), полювання, голубівництво.

14 грудня 2010


1


  Закрити  
  Закрити